Swoboda: Băsescu are dreptul să se întoarcă la funcția de președinte

Referendumul din România nu are niciun câştigător. Acum, românii ar trebui să se gândească mai mult la ţara lor şi mai puţin la jocurile politice. Doar aşa ţara poate câştiga, a transmis pe Twitter, după anunţarea rezultatelor oficiale parţiale ale referendumului preşedintele Grupului social democraţilor din Parlamentul European (PE) austriacul Hannes Swoboda, potrivit Adevarul.ro.

Social democraţii din PE au fost, până la un punct, susţinătorii Guvernului USL de la Bucureşti. În faţa criticilor fără precedent venite de la Bruxelles şi din cele mai importante capitale europene, social democraţii au schimbat tonul şi nu au mai girat acţiunile în forţă ale cabinetului Ponta şi ale aliaţilor săi politici.

Nu au existat câştigători la referendum, iar toate partidele politice ar trebui să acţioneze acum a se asigura că România nu va fi cea care pierde. Forţele politice trebuie să acţioneze în mod responsabil pentru ţară şi să înceteze lupta politică internă, care ar putea pune în pericol credibilitatea România şi poziţia în Europa”, spune Swoboda.

“Traian Băsescu are bineînţeles dreptul să se întoarcă la funcţia de preşedinte. Totuşi, ar trebui să găsească împreună cu Guvernul un modus vivendi, să lucreze împreună în beneficiul reformelor din România. Nu văd nici un câştigător al acestui referendum. Cred că ambele părţi, Guvernul şi domnul Băsescu ar trebui să facă eforturi în aşa fel încât într-un final, România să nu fie perdanta, ci câştigătoarea acestor rezultate”, a declarat liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, la  RFI România.

“Rezultatele trebuie să fie acceptate. Cât despre legitimitatea politică, aici putem discuta, pentru că majoritatea a votat împotriva preşedintelui Băsescu, dar cred că ar trebui să ne rezumăm la litera legii. Cred că România se află într-o poziţie foarte dificilă. Am spus în numele grupului meu politic că urmăm linia Comisiei Europene, am criticat-o pe Viviane Reding, comisarul pentru Justiţie, când şi-a depăşit atribuţiile şi a lansat unele acuzaţii, dar cred că trebuie să fie foarte clar că poziţia Comisiei are tot sprijinul din partea marii majorităţi din Parlamentul European şi acum depinde de forţele din România să acţioneze în consecinţă”, a adăugat acesta.

Surse: Adevarul.ro, Realitatea.net
Foto:  socialistsanddemocrats.eu

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *