T. Băsescu: Analizele arată că Zona Euro riscă să reintre în recesiune în a doua parte a anului 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, potrivit analizelor, Zona Euro riscă să intre din nou în recesiune în cea de a doua parte a anului 2012 şi că pentru ieşirea din criză este nevoie de solidaritate în ţară, el precizând: “Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză”, mentioneaza Mediafax.ro.

” Din acest motiv, este esenţial ca România să fie pregătită, pentru că atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor noştri europeni. Cu o Zonă Euro intrată în recesiune, România va trebui să facă faţă cu resursele ei oricărei crize şi oricât de adâncă ar fi această criză. Deci, de aceea, îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţă, îndemnul meu pentru români este solidaritate, pentru că nimeni nu poate scăpa de criză individual “, a declarat Traian Băsescu.

Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză. Ori scoatem ţara din criză şi am ieşit noi toţi, ori dacă nu… Salvări individuale din criza economică în care se află Europa şi lumea nu există. De aceea spun – avem un orizont, ştim ce avem de făcut, avem resursele necesare, să trecem cu pagube minime prin această criză. Suntem mult mai bine pregătiţi decât în 2009, dar trebuie să fim responsabili“, a adăugat şeful statului.

El a mai spus că România trebuie să accelereze ceea ce a început în ultimii ani.

Pentru mai multe declaratii ale sefului statului, accesati Mediafax.ro.
Sursa foto:  moneycation.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *