Târg de universităţi străine la Bucureşti. Cât costă un an de studiu în Europa

studentiMedia mare la Bacalaureat, cel puţin 6,5 la testul de engleză şi o scrisoare de recomandare bine redactată sunt cele trei condiţii esenţiale pe care universităţile britanice venite la Bucureşti în număr mare pentru a participa la Târgul World Education, care se desfăşoară în perioada 12-13 octombrie 2013, le pun tinerilor români care vor să-şi continue studiile în Anglia.

Aproape 2.000 de tineri au primit consultanţă gratuită sâmbătă în prima zi de târg. Profesorii de la universităţile străine le-au făcut demonstraţii pe loc pe tabletă despre modul în care ar trebui „să aplice” cu succes. „Ar trebui să aplici anul viitor pe vremea asta. Dar dosarul ar trebui să cuprindă la final diploma de bacalaureat cu cel puţin nota 8 şi testul IELTS cu cel puţin 6,5”, a explicat  profesorul Kevin Rowles de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie Andreei, o elevă în clasa a XI-a.

Un an de studiu la o universitate din Marea Britanie este 6.000 şi 9.000 de lire sterline/an, iar costurile de trai ajung în jur de 600 de lire sterline pe lună. Studenţii români se pot împrumuta la Student Finance England. Restituirea împrumutului începe după ce studenţii au absolvit şi depăşesc un venit de 12.600 de lire sterline în România şi un venit de 21.000 de lire sterline în Marea Britanie.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.