Tarif maximal la internet in roaming de la 1 iulie 2012

Parlamentul European a avizat joi noile reglementari UE privind serviciile de roaming, prin care incepand de la 1 iulie 2012 se introduc pentru prima data tarife maximale la serviciile de internet informează HotNews. Mai exact, utilizatorii vor fi taxati cu maximum 70 de centi per megabyte (MB) pentru descarcarea de date sau navigarea pe internet in timpul calatoriilor peste granita (cu facturare per kilobyte utilizat). Un studiu de caz prezentat joi de Comisia Europeana arata ca aceste noi plafoane ar putea genera economii de minim 200 de euro la nivelul unei familii aflate in concediu de o saptamana intr-o alta tara UE.

Conform regulilor adoptate joi de Parlamentul European, de la 1 iulie 2012, utilizatorii vor plati maxim 29 de centi/minut pentru efectuarea unui apel, maximum 8 centi/minut pentru receptionarea unui apel, maximum 9 centi pentru transmiterea unui SMS si maximum 70 de centi per megabyte (MB) pentru descarcarea de date sau navigarea pe internet in timpul calatoriilor peste granita (cu facturare per kilobyte utilizat).

Comisia Europeana a prezentat joi si niste studii de caz privind economiile rezultate prin aceste noi reglementari pentru cei care folosesc internetul in UE. Unul dintre exemple vizeaza o familie de patru persoane din Belgia care s-ar afla in concediu de o saptamana in Franta sau Italia pentru o saptamana si ar accesa 1MB de date pe smartphone.

Comparatia este intre costurile pe care le-ar fi avut aceasta familie in vara lui 2009 pentru trimiterea de poze, e-mail-uri sau folosirea retelelor sociale si cele pe care le va avea in vara lui 2012, concluzia fiind ca s-ar obtine economii de minim 200 de euro.

Aceste tarife maximale ar urma sa scada treptat si mai mult astfel ca de la 1 iulie 2014 utilizatorii sa plateasca in roaming maxim 19 de centi pe minut pentru efectuarea unui apel, maximum 5 centi pe minut pentru receptionarea unui apel, maximum 6 centi pentru transmiterea unui SMS si maximum 20 de centi per megabyte (MB) pentru descarcarea de date sau navigarea pe internet.

Mai multe detalii aici.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  hexus.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.