Tarifele de roaming în UE vor fi reduse

Comisia Europeană, parlamentarii europeni şi guvernele ţărilor UE au ajuns la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text şi Internet mobil. Acordul anunţat miercuri urmează să fie aprobat definitiv de Parlamentul European în luna mai şi să intre în vigoare în iulie, anunţă agenţia Mediafax.

Tarifele pentru apelurile efectuate într-o altă ţară membră a Uniunii decât cea de origine nu pot depăşi 29 de cenţi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie să fie mai mari de 8 cenţi pe minut.

În cazul mesajelor text din străinătate a fost stabilit un plafon de 9 cenţi pe minut, iar accesarea Internetului la 70 de cenţi pe megabyte.

Până în 2014 aceste plafoane trebuie să mai scadă cu o treime, cu excepţia tarifului pentru internet, care urmează să fie redus la 20 de cenţi pe megabyte.

Discuţiile din Parlamentul European privind amploarea reducerilor au durat nouă luni. Tarifele finale sunt totodată mult mai scăzute faţă de propunerea iniţială a Comisiei, din iulie 2011.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: footage.shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *