Ţările Forumului Salzburg susţin aderarea României şi Bulgariei la Schengen în următorul Consiliu JAI

forum salzburg MAIMiniştrii de Interne ai ţărilor prezente la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg şi-au arătat solidaritatea în ceea ce priveşte susţinerea României şi Bulgariei în aderarea la Spaţiul Schengen pentru următorul Consiliu JAI, a declarat, joi, pentru Agerpres, Bogdan Tohăneanu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

“Încă o dată Forumul Salzburg şi-a arătat solidaritatea în ceea ce priveşte luarea deciziilor. S-a reiterat în discuţiile pe care le-am avut solidaritatea şi în ceea ce priveşte susţinerea României şi Bulgariei de aderare la Spaţiul Schengen pentru următorul Consiliu JAI. Ea (n.r – solidaritatea) a fost făcută atât pe perioada Preşedinţiei maghiare, cât şi pe perioada Preşedinţiei poloneze, iată şi acum pe perioada Preşedinţiei României, o solidaritate care demonstrează că nouă state membre ale Uniunii Europene susţin în mod hotărât aderarea României şi Bulgariei la Schengen. A fost o poziţie unanimă în ceea ce priveşte susţinerea noastră şi a Bulgariei în aderarea la Spaţiul Schengen”, a precizat Bogdan Tohăneanu, potrivit sursei citate.

Conferinţa a avut ca invitaţi miniştri de Interne şi secretari de stat din Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, asigură, în semestrul II 2013, Preşedinţia Forumului Salzburg, pe timpul căreia promovează dialogul şi cooperarea între statele membre ale acestui mecanism de consultări politice şi cooperare multilaterală, iar Conferința de la București reprezintă cel mai important eveniment al Președinției române, potrivit MAI.

Mai multe informatii, disponibile aici.

Prioritatile Romaniei in cadrul Forumului de la Salzburg.

Surse: Agerpres.ro, MAI

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *