TEDxCaleaVictiorieiED – idei educaţionale ce merită împărtăşite, 28 mai

TEDxCaleaVictiorieiED – idei educaţionale ce merită împărtăşite

TEDx_CaleaVictorieiED_logoMarţi, 28 mai, va avea loc la Bucureşti un eveniment TEDx educațional în cadrul căruia gânditori și practicieni din domeniul educației din România vor susține discursuri motivaționale în fața unui publicat format din persoane care cred în educație.

În cadrul evenimentului sunt invitați să se înscrie 100 de oameni pasionaţi de educaţie, care au încredere  în puterea ei şi o practică într-o mică sau mai mare măsură în viaţa de zi cu zi – cei “100 pentru educaţie” care duc mai departe ideile de bine și le pun în aplicare.  Înscrierea se realizează până la data de 19 mai 2013 pe baza formularului disponibil  aici.  Participarea nu presupune taxă și se va face doar pe baza selecției.

TEDxCaleaVictorieiED este un eveniment cu idei ce merită să fie împărtăşite, ce schimbă mentalităţi, atitudini şi mobilizează către acţiune în starea ei pură – activismul. Evenimentul oferă inspiraţie, motivaţie, conexiuni care fac lucrurile să se întample şi un cadru de conversaţie cu sens, despre educaţie şi nu numai. Evenimentul se dorește a reprezenta și valorificarea unei comunităţi de oameni care împărtăşesc idei şi pasiuni educative similare.

De ce un eveniment TEDx educațional?

Vrem să arătăm că se întâmplă lucruri de bine în educație, învățare și inovare în România, ce au potențial să transforme părerea oamenilor despre educație. Ideile bune merită să fie împărtășite și pot avea un efect catalizator de transformare. Ştim că eforturile oamenilor motivați pot produce schimbarea în educație din România.

“Prin acest eveniment ne dorim să contribuim activ la susţinerea unei platforme educaționale, din care oamenii să își procure inspirație și motivație pentru activități noi, de impact, realizate în reţea.” spune Vlad Dumitrescu, organizator de eveniment.

Andrei Popescu, Coordonator în cadrul ANPCDEFP este de părere că evenimentul “înseamnă Transformare, Educație și… Dă mai departe. 16 lecții despre viață şi educaţie, care vor arăta că educația este şi despre sistem dar în primul rând despre oameni. Că a învăța este și despre ce ai în cap, dar mai ales despre ce ai în suflet și ce faci cu informaţia în viața de zi cu zi. 16 discursuri se vor împleti cu povestea a 100 de oameni care vor avea, ocazia să fie inspirați dar și să inspire în momente special create pentru ei în cadrul evenimentului.”

Evenimentul TEDxCaleaVictorieiED este disponibil pe pagina de Facebook şi pe portalul Nonformalii.ro.

Despre TEDCaleaVictiorieiED

Evenimentul este construit din 16 lecţii nonformale, sau discursuri motivaționale, pe următoarele teme:
1. Lecţii la nivel personal
2. Lecţii pentru comunitate
3. Lecţii ce influenţează sistemul educaţional
4. Lecţii despre învățarea pe tot parcursul vieții

Printre vorbitori se găsesc: Andreea Sorescu (Asociaţia Învingem Autismul), Irina Păcurariu (Televiziunea Română), Magda Balică (Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei), Vlad Tăuşance (scriitor şi formator în creativitate).

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.