Emisiunea din 9 martie 2009: Criza, saracia și securitatea europeana

Emisiunea a fost difuzata luni, 9 martie, de la ora 13, pe B1 TV.

fota

Invitatul meu a fost domnul Iulian Fota, consilier prezidențial, specialist în probleme de geopolitică, apărare și politică externă. 

Am vorbit de scutul antiracheta din Europa, protectia de care Romania beneficiaza gratie statutului sau de stat membru UE si NATO, despre criza, globalizare si raspunsul Occidentului la problemele economico-financiare care ii afecteaza inclusiv capacitatea de raspuns atunci cand apar provocari la adresa securitatii mondiale. 

Nu in ultimul rand, am vorbit despre pozitia Romaniei in acest context complex mondial. Cum isi fac treaba liderii de la Bucuresti in vremuri de criza?

Astept opiniile voastre legate de acest subiect.

Emisiunea va fi difuzata in reluare, pe B1 TV, joi, de la ora 13.


Share daca ti-a placut articolul:

3 Responses to Emisiunea din 9 martie 2009: Criza, saracia și securitatea europeana

 1. vianu jean 09/03/2009 at 14:38

  Sunt un absolvent al Colegiului National de Aparare, condus de dl. Iulian Fota. Felicitari pentru emisiune si alegerea de a-l invita pe dl. Iulian Fota! Poate analizati oportunitatea de a-l mai avea ca oaspete la o noua editie a emisiunii, eventual cu tema “Modernizarea statului si consolidarea integrarii europene, un pas catre gestionarea viitorului Romaniei”.

  Reply
 2. admin 09/03/2009 at 14:58

  multumesc pentru comentariu si sugestie domnule Vianu
  Calea Europeana isi propune sa analizeze oportunitatile Romaniei dar si problemele intampinate pe parcursul sau european. oare cat depinde de noi, cetatenii acestei tari, si cat de liderii nostri ca acest parcurs sa fie unul in beneficiul national?

  Reply
 3. vianu jean 09/03/2009 at 16:58

  Multumesc pentru raspuns. Sincer sa fiu nu ma asteptam. referitor la beneficiul national…Ne aflam intr-un binom…putin ciudat. Daca raspunsul meu ar fi ca liderii sunt aceia care sa ofere solutia, cu siguranta am invoca o scara a valorilor indoielnice, vecina cu…incompetenta sau nepasarea unora dintre ei. Daca am ideatiza putin, considerand ca totul depinde de noi, cealalta parte, am gasi de cuviinta ca fie nu am luat in serios dreptul de a ne alege liderii, fie pasim cu stangul la fiecare scrutin. Cred ca suntem intr-un cerc vicios din care vom iesi numai atunci cand, laolalta, lideri si simpli cetateni, vom avea convingerea ca viitorul modern al acestei tari este unul predictibil, depinzand de fiecare in parte momentul in care il vom atinge…
  In alta ordine de idei, vreau sa va spun ca urmaresc emisiunile dvs. desi nu sunt in tara. Succes in continuare si nu uitati ca aveti adepti si in afara granitelor!
  Vianu (sub pseudonim)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.