Tensiuni în coaliția de guvernare din Germania privind limitarea numărului de refugiați. Angela Merkel: Nu voi accepta așa ceva

Cancelarul german, Angela Merkel a respins apelul făcut de partidul bavarez, Uniunea Creștin Socială (CSU) de a limita numărul de refugiați care ajung în Germania. În cadrul unui interviu amplu, aceasta a luat apărarea modului în care s-a desfășurat summitul G20, informează Deutsche Welle.

Foto: Instagram/ Bundeskanzlerin

Distanțându-se de poziția adoptată de partidul conservator bavarez, Merkel, care conduce conduce Uniunea Creștin Democrată (CDU), a afirmat că impunerea unei limite privind numărul de refugiați care ajung în Germania nu a fost o cale de urmat.

În ceea ce privește impunerea unei limite superioare, poziția mea este clară: nu voi accepta așa ceva“, a precizat cancelarul german, adăugând că numărul ar putea fi redus prin adoptarea unor măsuri menite să prevină situațiile care provoacă migrarea acestora dintr-un stat în altul.

Poziția adoptată de aceasta este una diferită față de cea a liderului CSU, Horst Seehofer, care a amenințat că nu va intra în coaliție dacă nu va fi stabilită o limită anuală superioară privind umărul de refugiați care intră pe teritoriul statului german.

În cadrul interviului, Angela Merkel a mai spus că speră să colaboreze cu NATO pentru a rezolva disputa dilomatică între Germania și Turcia, legată de bazele aeriene.

Sătpămâna trecută, Ankara, a refuzat permiterea parlamentarilor germani să efectueze o vizită la baza aeriană din Konya, care fusese programată luni. Turcia a solicitat o amânare, invocând starea tensionată între Berlin și Ankara.

Merkel a refuzat să coreleze acest eveniment cu refuzul extrădării solicitanților de azil turci. Aceasta a precizat că cele două aspecte nu au nicio legătură unul cu celălalt. “Înainte de a trage concluzii, ar trebui înainte să discutăm aceste probleme, cu ajutorul NATO”, a mai spus cancelarul german.

Guvernul german a aprobat în luna iunie planul de retragere a trupelor de la baza aeriană Incirlik în urma unei dispute diplomatice.

Decizia Executivului german a survenit la scurt timp după ce autoritățile turce au blocat o vizită a parlamentarilor germani la baza Incirlik, care este gazda atât a trupelor ce fac parte din coaliția împotriva organziației teroriste Daesh, cât și trupe ale aliaților NATO.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.