Teodor Meleșcanu reprezintă România la Conferința de Securitate de la Munchen

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă, de vineri până duminică, la Munchen, la cea de-a 53-a ediție a Conferinței de Securitate.

Potrivit unui comunicat al MAE remis CaleaEuropeana.ro, pe agenda conferinței din acest an sunt “teme relevante pentru gestionarea provocărilor de securitate actuale, legate, printre altele, de cooperarea transatlantică, prioritățile prezente și de perspectivă ale NATO, viitorul proiectului european”.

În ceea ce privește dezbaterile tematice, acestea vor viza securitatea energetică, cibernetică și cea climatică. Sunt, de asemenea, prevăzute discuții cu caracter regional cu privire la Eurasia, Asia de Sud-Est, Peninsula Coreeană, Arctica și Orientul Mijlociu.

Citiți și Toate privirile spre Conferința de Securitate de la Munchen: Relația transatlantică și raporturile Rusia-Occident la începutul erei ”post-adevăr, post-Occident, post-Ordine”

“Participarea ministrului Afacerilor Externe la Conferința de la Munchen va oferi prilejul pentru prezentarea viziunii României cu privire la situația de securitate la nivel european și global, cu evidențierea importanței relației trans-atlantice și a rolului NATO și UE în actualul context internațional, precum și a contribuțiilor specifice ale țării noastre. În marja Conferinței, șeful diplomației române va avea o serie de întrevederi bilaterale cu miniștri de Externe și personalități politice prezente la eveniment, va participa la dejunul de lucru la nivel înalt oferit de organizația Atlantic Council, precum și la dineul de gală oferit de premierul landului Bavaria, Horst Seehofer”, se precizează în comunicat.

Conferința internațională de la Munchen reprezintă unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reunește în mod tradițional lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.