Teodorovici: Cei care lucrează cu fonduri UE nu ar trebui să fie funcţionari publici, pentru a putea fi sanccţionaţi

image004Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, pentru Mediafax, că cei care lucrează cu fonduri europene ar trebui să nu mai fie funcţionari publici, pentru a putea astfel să fie sancţionaţi atunci când greşesc.

Ministrul Eugen Teodorovi intenţionează ca până la sfârşitul anului 2013 să găsească o soluţie pentru a modifica statutul personalului care lucrează cu fonduri europene, cele două variante aflate în prezent în lucru fiind scoaterea acestuia din rândul funcţionarilor publici sau angajarea de personal contractual.

“Este o propunere pe care vreau s-o facem până la sfârşit de an, astfel încât problemele din trecut legate de angajarea personalului pentru fonduri europene, salarizare, penalizare în caz de greşeli să fie reglementate. Una dintre soluţii ar fi ca cei care lucrează cu fonduri europene să nu mai fie încadraţi la funcţionari publici, să fie personal contractual, spre exemplu. Să putem să-i salarizăm pe măsură, iar atunci când greşesc să fie sancţionaţi”, a precizat Eugen Teodorovici.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *