Testele efectuate de Comisia Europeana privind carnea de cal: Nu exista probleme de siguranta alimentara. Ministrul Agriculturii, pentru caleaeuropeana.ro: Romania sta mult mai bine decat alte state membre

carneComisia Europeana a publicat rezultatele la nivelul UE ale testelor pentru ADN de cal si fenilbutazona realizate in urma scandulului carnii de cal. Potrivit Comisiei Europene, continutul de carne de cal din cele peste 2.250 de produse testate in UE nu depaseste 5%.

În România s-au efectuat teste ADN pentru depistarea cărnii de cal în produse etichetate drept vită în 594 de cazuri şi s-a descoperit carne de cal în 7 dintre acestea.

Publicarea rezultatelor de catre Comisia Europeana confirma ceea ce am sustinut inca de la inceput: Substituirea carnii de vita cu cea de cal nu a afectat siguranta alimentara. Romania sta mult mai bine decat alte state membre. Salutam reactia prompta si corecta a Comsiiei Europene”, a declarat, pentru caleaeuropeana.ro, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ca pasi urmatori, Comisia si expertii din statele membre se vor intalni pe 19 aprilie pentru a discuta daca acest plan de monitorizare a practicilor frauduloase ar trebui extins.

Sursa: ec.europa.eu
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *