The Daily Mail: Românii şi bulgarii din Marea Britanie iau cu asalt agenţiile de recrutare pentru a obţine ajutoare sociale

People on the MoveFirmele de recrutare din Marea Britanie atrag atenţia că tot mai mulţi români şi bulgari veniţi în Regat cer detalii despre procedeul prin care pot beneficia de ajutoarele sociale oferite de guvernul britanic.

Agenţiile de recrutare din Regat au spus că sunt copleşite de numărul tot mai mare al cererilor rezidenţilor români şi bulgari şi care nu dă semne să se domolească pe măsură ce se apropie luna ianuarie. De la începutul anului viitor, românii şi bulgarii vor avea acces la piaţa muncii din Marea Britanie, ceea ce le va da dreptul să beneficieze de aceleaşi servicii ale Sistemului Naţional de Sănătate (NHS) precum orice cetăţean european.

„Unele familii de romi vin în Marea Britanie cu şapte sau opt copii şi cer ajutoare de 3.000 de lire sterline pe lună”,susţine Adrian Pop, directorul general al unei firme de consultanţă din Birmingham.

Mulţi dintre ei declară că sunt liber-profesionişti pentru a obţine un număr de asigurare , iar ulterior cer pur şi simplu ajutoare sociale. „Dar acesta este sistemul pe care l-a creat Marea Britanie”, susţine Pop.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.