The Economist: Economia României e mai stabilă decât cea a Ungariei sau a Greciei

Publicatia britanica The Economist scrie in editia electronica de vineri despre situatia politica de la Bucuresti, dupa investirea noului Guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu, “un istoric poliglot educat la Oxford care pana acum a condus Serviciul de Informatii Externe”. Cei mai multi romani par sa se fi saturat de presedintele Traian Basescu al carui mandat expira in anul 2014, arata jurnalistii britanici, potrivit HotNews.ro.

“Traian Basescu are multe calitati, dar cele bune (umorul si energia neobosita) se erodeaza, iar cele plictisitoare (impredictibilitatea, obiectivitatea redusa) ii deranjeaza din ce in ce mai mult chiar si pe sustinatorii sai”, scriu jurnalistii.

Jurnalistii observa ca, in comparatie cu Ungaria si Grecia, “economia Romaniei pare chiar stabila, in principal datorita guvernatorului BNR Mugur Isarescu, una dintre cele mai respectate figuri publice din Romania”.

“Guvernul intentioneaza ca Romania sa adopte moneda euro in 2015. Romanii, satui de cresterea taxelor, de reducerea veniturilor si de serviciile publice de slaba calitate, ar fi mai deshisi sa accepte masurile de austeritate daca politicienii ar fura mai putin si ar comunica mai bine”, mai scrie The Economist, potrivit HotNews.ro.

Articolul adauga ca “O alta sarcina majora a noului guvern este eliminarea preocuparilor Uniunii Europene privind statul de drept, situatie care amana aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Fostul premier Adrian Nastase tocmai a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru frauda. Dar niciun alt peste mare nu a fost prins pentru fapte majore de coruptie. The Economist mai mentioneaza ca raportul UE din 8 februarie a aratat “progrese modeste” in combaterea coruptiei.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  badpolitics.ro
Autor: C. Dinu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *