The New York Times: Putin vrea să stimuleze economia eliberând oamenii de afaceri din gulaguri

vladimir putinPreşedintele Vladimir Putin vrea să stimuleze economia oferind amnistie unora dintre cei 110.000 de oameni de afaceri încarceraţi în Rusia, unde probabilitatea ca un antreprenor să fie închis în sistemul de colonii penale, gulagurile din trecut, este mai mare decât în cazul infractorilor obişnuiţi.

Peste 110.000 de persoane sunt închise în Rusia pentru “delicte economice”, din circa trei milioane de liber-profesionişti şi proprietari de afaceri mici şi mijlocii. Alţi 2.500 de oameni se află în închisoare în aşteptarea proceselor pentru infracţiuni din această categorie, precum fraudă, delapidare, fals şi evaziune fiscală, potrivit unui articol postat pe blogul cotidianului american New York Times (NYT), citat de Mediafax.ro.

În contextul încetinirii economiei Rusiei, preşedintele Putin a elaborat un plan pentru a resuscita activitatea economică: eliberarea unora dintre oamenii de afaceri din închisori.

Putin a transmis unor directori de companii prezenţi la un forum economic, inclusiv Michael Corbat de la Citigroup şi Jeffrey Immelt de la General Electric, că eliberarea oamenilor de afaceri ar ajuta economia.

În prezent,unul din zece deţinuţi este un fost om de afaceri, bancher sau a ocupat o funcţie de conducere într-o companie.

Majoritatea antreprenorilor care se află în închisori nu au fost încarceraţi din motive politice. Pedepsele acestora au legătură cu natura corupţiei din Rusia, afirmă directorul Transparency International Rusia, Elena Panfilova.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *