Romania-pe ultimul loc la infractiuni violente

Romania, pe ultimul loc in topul infractiunilor violente din Europa
Romania este din nou pe ultimul loc intr-un top al tarilor europene, dar de aceasta data intr-un mod pozitiv. Potrivit unui studiu, tara noastra are cea mai mica rata de criminalitate violenta de pe intregul continent.
Romania inregistreaza cea mai mica rata de criminalitate din Europa, avand numai 32 de delicte la 100.000 de locuitori, informeaza The Sun.
Expertii care au realizat studiul spun, insa, ca Romania, Bulgaria, Grecia sau Turcia, care se afla la coada clasamentului, au un alt mod de a clasifica criminalitatea.
Cifrele arata ca britanicii sunt cea mai violenta natiune din Europa. Mai mult, Marea Britanie ar fi mai violenta decat Statele Unite si chiar decat Africa de Sud, avand 2034 de infractiuni violente la suta de mii de oameni, fata de 466 in SUA si 1609 in Africa Sud.Potrivit studiului, rata criminalitatii a crescut in randul britanicilor cu 77% din 1998, un nou motiv pentru conservatori sa ii atace pe laburisti.
A doua tara din clasament este Austria, cu 1677 de infractiuni violente la 100.000 de locuitori.
In ceea ce priveste omorurile, pe primele locuri se afla Lituania, Estonia si Letonia.
Romania figureaza pe ultimul loc in top-ul infractiunilor violente din Europa. Cel putin asta sustine The Sun, potrivit caruia avem cea mai mica rata de criminalitate,  cu numai 32 de delicte la 100.000 de locuitori.
Realizatorii studiului explica, insa, ca exista state precum Romania, Bulgaria, Grecia sau Turcia, care au un alt mod de a clasifica criminalitatea. Britanicii, care ar fi cei mai violenti din Europa, ar depasi in violenta Statele Unite, cu 2034 de infractiuni violente la suta de mii de oameni, fata de 466 in SUA si 1609 in Africa Sud. La nivel european, pe locul doi la violenta este Austria, cu 1677 de infractiuni violente la 100.000 de locuitori.
La capitolul omoruri, pe podium se afla Lituania, Estonia si Letonia.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *