Theresa May critică declarațiile lui Donald Trump: Nu putem pune semnul de egalitate între fasciști și cei care se opun acestora

Premierul britanic Theresa May a apreciat miercuri că nu poate fi pus semnul de egalitate între fasciști și opozanții acestora, după ce președintele SUA, Donald Trump, a afirmat că responsabili pentru violențele produse sâmbătă la Charlottesville, în statul Virginia, sunt atât protestatarii care au participat la un marș al extremei drepte cât și cei care au organizat o contramanifestație, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

”Nu văd nicio similitudine între cei care promovează opinii fasciste și cei care li se opun. Cred că este important pentru toți cei în poziții de răspundere să condamne opiniile de extremă dreaptă”, a apreciat premierul britanic.

Președintele Donald Trump a atras asupra sa critici după ce a declarat că ambele tabere, atât cea a naționaliștilor, cât și cei antirasism, sunt responsabili pentru violențele de sâmbătă.

“Cred că s-a greșit de ambele părți”, a declarat Donald Trump referindu-se la naționaliștii albi care și-au dat întâlnire în acest orășel din Virginia și la manifestanții care s-au adunat pentru a-i denunța. “Am privit de foarte aproape, de mai aproape ca mulți oameni. Aveți de o parte un grup care este agresiv. Și aveți de cealaltă parte un grup care este, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună asta”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Citiți și: Mesajul publicat pe Twitter de Barack Obama după violenţele de la Charlottesville, cel mai popular din istorie

Autoritățile din Charlottesville au declarat sâmbătă starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în generalului confederat Robert E. Lee. O femeie și-a pierdut viața și 19 oameni au fost răniți după ce un tânăr neonazist a intrat intenționat cu mașina într-un grup de contramanifestanți.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.