Thrillist: La ce stă mai prost fiecare ţară europeană

Site-ul Thrillist a realizat un colaj inedit de statistici pentru fiecare țară membră a Uniunii Europene. Astfel, potrivit site-ului, dacă Marea Britanie se “laudă” cu “cel mai mare consum de cocaină”, iar Franţa cu “cea mai slabă cunoaştere a limbii engleze”, România iese în evidenţă cu “cel mai mic număr de cinematografe la numărul de locuitori”.

EU flags

România are un singur cinematograf la 260.000 de locuitori, un ecran la 75.000 de locuitori şi un loc în cinema la 350, potrivit datelor prezentate de Thrillist. La polul opus se află Cehia, unde sunt 49,2 cinematografe la fiecare milion de locuitori.

Conform datelor publicate la începutul anului 2014 de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), România are, la o populaţie de 19,942 milioane de locuitori (estimare pentru 2014 a Institutului de Statistică), 76 de cinematografe (din care 28 de multiplexuri) cu 264 de ecrane şi 57.248 de locuri. Statisticile CNC includ şi grădinile de vară şi sălile de cinema sezoniere.

Potrivit Thrillist, Austria are cei mai mulți tineri fumători, Belgia se confruntă cu cele multe blocaje în trafic, iar Bulgaria este țara cu cea mai redusă libertate a presei.

Finlanda este țara cu cea mai mare rată a depresiei, iar germanii sunt cei mai puțin interesați în cumpărarea unei locuințe.

În Ungaria, TVA are valoarea cea mai mare din Uniunea Europeană, iar Italia este țara cu cea mai mare evaziune, de aproape 239 mld dolari.

Mai multe detalii aici.

 

.

.

One Response to Thrillist: La ce stă mai prost fiecare ţară europeană

  1. Pingback: INEDIT.Thrillist: La ce capitole se remarcă fiecare stat membru UE | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.