TOP aplicatii gratuite despre UE pentru iPhone şi iPad

În căutarea pentru o aplicaţie care să le explice copiilor ce este UE, câte ţări are şi ce rol are fiecare instituţie, autorul unui blog (aurelievaltat.eu) ajunge la concluzia că o astfel de aplicaţie, pentru un public tânăr, nu există. Cu toate acestea, a dat peste câteva pe care le consideră interesante şi utile:

  • EUssentials (iPhone) îţi arată într-un mod condensat instituţiile UE, cine e cine şi are multe informaţii practice pentru cei din interiorul UE, cum ar fi calendarul oficial al Parlamentului European
  • EurActiv (iPhone) este cea mai recentă aplicaţie de ştiri ce acoperă afacerile europene, dar şi ştiri naţionale, în funcţie de ţara pentru care vreţi să folosiţi aplicaţia. Meniul este unul destul de simplu: ţara pe care vrei să o alegi, Bruxelles, video, ordinea de zi şi altele.
  • PressEurop (iPhone şi iPad, recomandat pe iPad)-site de ştiri; această aplicaţie creată de PressEurop este singura care foloseşte notificări pentru articolele nou-apărute, ceea ce poate fi şi la îndemână pentru utilizator, dar poate deveni şi o povară.
Pentru a vedea ce aplicaţii nu sunt recomandate, http://aurelievaltat.eu/the-best-free-iphone-and-ipad-apps-on-the-eu-european-union/
Sursa foto: nexus404.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *