Tom Fitzpatrick, Citi: Criza a atins un punct critic iar situaţia se poate înrăutăţi şi mai mult

Tom Fitzpatrick, analistul veteran al Citi, ne reaminteşte faptul că situaţia din Europa nu s-a îmbunătăţit deloc. De fapt, dobânzile obligaţiunilor suverane sugerează faptul că, dimpotrivă, situaţia este pe punctul de a se înrăutăţi şi mai mult, scrie cotidianul Adevarul in ediția electronică.

Într-un interviu acordat blogului King World News, Fitzpatrick s-a referit în termeni sceptici cu privire la programul de asistenţă financiară acordat băncilor spaniole.

„În general, tendinţele continuă să fie de creştere şi în ceea ce priveşte dobânzile obligaţiunilor suverane  spaniole dar şi în diferenţa de dobândă dintre Spania şi Germania, fapt care ar trebui să ne îngrijoreze”, a declarat analistul Citi.

Fitzpatrick consideră că piaţa a devenit „ceva mai delăsătoare” despre ceea ce se întâmplă în jur şi că aceasta este disperată să se agaţe de orice veste bună. Cu toate acestea, în cazul în care veştile bune nu se permanentizează, ne îndreptăm spre o situaţie mult mai dificilă, avertizează acesta.

„Ceea ce am putut observa recent (în termeni de redresare contra tendinţelor) au fost doar reacţii reflex faţă de orice veste pozitivă, fie ea rezultatul alegerilor din Grecia sau ajutorul acordat Spaniei. Cu toate acestea, noi observăm că magnitudinea reacţiilor şi durata efectului acestora scade” declara Fitzpatrick.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  oramazois.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *