Top 50 al celor mai mari mine şi zăcăminte de aur din lume. Pe ce loc se află aurul României.

Zăcămintele de aur din România figurează într-un top al celor mai mari mine şi zăcăminte de metal scump din lume, publicat recent de Natural Resources Holdings şi preluat de Gandul.info.

Natural Resources Holdings a realizat un raport ce cuprinde un top 50 al minelor în producţie şi al zăcămintelor neexploatate şi care avertizează cu privire la reducerea, în următorii ani, a rezervelor exploatabile de aur din lume.

Pe primul loc în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate, după resursele in situ, se află depozitul Pebble, din SUA, Alaska, aflat în proprietatea Northern Dynasty/Anglo American şi estimat la 107,3 milioane uncii. Pe poziţia a doua se află depozitul KSM, din Canada, deţinut de Seabridge Gold, şi evaluat la 63,79 milioane de uncii, urmat de Natalka, un depozit situat în Rusia, estimat la 58,95 de milioane de uncii şi aflat în proprietatea Polyus Gold.

Zăcământul de la Roşia Montană, al companiei Gabriel Resources, se situează pe locul 17 în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate, după resursele in situ, din punct de vedere al conţinutului în uncii Troy, fiind evaluat la 18,5 milioane de uncii de aur. Un alt zăcământ din România, din Rovina (Hunedoara) – al Carpathian Gold, prin subsidiara sa Samax România – este estimat la 6,96 milioane uncii de aur şi ocupă poziţia 47 în clasament.

Mai multe informaţii AICI.

Foto: flickr.com

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Top 50 al celor mai mari mine şi zăcăminte de aur din lume. Pe ce loc se află aurul României.

  1. Alexis 06/08/2012 at 14:56

    Degeaba avem aur, daca-l tinem sub pamant. Daca singuri nu ne permitem sa-l scoatem, atunci sa-l extragem in parteneriat. Nu de alta, dar asa scapam de suportarea cheltuielilor si profitul care ne revine e mai mare. Cert e ca nu mai trebuie sa tragem de timp, trebuie sa profitam acum de resurse!

    Reply
  2. Filip 06/08/2012 at 15:13

    bun, avem zacaminte uriase. dar ce facem cu ele? de ce nu se da drumul la minerit? prin proiectul de la Rosia Montana ne-ar ajunge la buget 56% din profituri, adica vreo 4 miliarde de dolari, de ce nu se porneste?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *