Topul destinaţiilor alese de români pentru minivacanţa de 1 mai

Aproape 80.000 de români au ales o unitate turistică din ţară pentru a petrece minivacanţa de 1 Mai, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, şi vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei, potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), scrie Mediafax.

“Vremea bună anunţată de meteorologi pentru perioada următoare şi zilele libere acordate bugetarilor au dus la creşterea numărului de turişti care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiţii, proprietarii unităţilor de cazare au pregatit mai multe locuri în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 15% faţă de anul trecut”, se arată într-un comunicat al FPTR transmis joi către Mediafax.

Cei mai mulţi turişti vor fi pe litoral (circa 25.000 de persoane), iar cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite.

Aproximativ 20.000 de turişti sunt asteptaţi şi în staţiunile de la munte. Astfel, unităţile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporţie de 70-80%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%.

Românii preferă să petreacă vacanţa de 1 Mai în ţară, astfel că cererea pentru destinaţiile externe a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turişti vor merge în vacanţă în străinatate. Cei care pleacă din ţară în această perioadă aleg, în special, ofertele city-break, destinaţiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta şi Londra. În acest an, turoperatorii au introdus destinaţii deservite de zboruri charter, precum Rhodos sau Egipt, pentru care care au început operarea mai devreme decât anul trecut”, se mai arată în comunicatul FPTR.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  turism247.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *