Topul ţărilor care aplică pedeapsa cu moartea

Conform raportului organizaţiei “My No One Touch Cain” (“Să nu se atingă nimeni de Cain”), care militează împotriva pedepsei capitale, prezentat, recent, la Roma, China, Iran şi Arabia Saudită sunt statele unde s-au autorizat anul trecut, cele mai multe condamnări la moarte, relatează agenţia EFE, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit raportului, din cele circa 5.000 de execuţii de anul trecut, 4.000 au fost în China. Deşi în această ţară numărul pedepselor capitale pronunţate este secret de stat, au existat unele scurgeri de informaţii, chiar şi unii funcţionari chinezi dezvăluind date, cum a fost cazul seminarului despre pedeapsa cu moartea care a avut loc anul trecut în oraşul chinez Hangzhou.

Asia conduce detaşat în acest clasament al execuţiilor, cu un total de 4.931 de cazuri, China fiind urmată de Iran, cu 676 de condamnaţi executaţi şi de Arabia Saudită cu cel puţin 82. În aceaşi an, în Irak au avut loc 68 de execuţii, în Yemen – 41 şi în Coreea de Nord – 30. Raportul indică faptul că numărul condamnaţilor executaţi anul trecut pe acest continent a scăzut faţă de cel din 2010, când a fost de 5.855.

Detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  psychiatryonline.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *