Traian Basescu: Daca Zona Euro intra in recesiune, Romania va fi in dificultate si cresterea noastra economica va fi infranta

Traian Basescu a sustinut de la ora 16.30, la Palatul Cotroceni, o conferinta de presa, pe tema reuniunii Consiliului European. Acesta a declarat, potrivit EurActiv.ro, ca principalele doua obiective sunt formularile definite in ce priveste acordul statelor membre pentru Tratatul vizand stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea monetara si europeana.

Un al doilea subiect e legat de convenirea unui plan de actiune pentru stimularea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca, in special in randul tinerilor

“E imperativ necesar sa abordam la nivel politic si problematica legata de cresterea economica.
Daca Zona Euro intra in recesiune, asa cum multi analisti prognozeaza, Romania va fi in dificultate si cresterea noastra economica va fi infranta“, a avertizat seful statului care mai spune ca evaluarile de crestere pentru 2012 au in vedere exact o posibila recesiune in Zona Euro.

“Si pentru Romania e extrem de important ca la nivel politic sa se ia decizii pe care ulterior UE sa le puna in aplicare”, a adaugat acesta.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *