Traian Basescu, despre esecul Nabucco: Am informat Consiliul European ca Romania isi va redefini politica energetica fara a astepta aprobarea nimanui

traian basescuPresedintele Traian Basescu a anuntat vineri ca a informat Consiliul European, dupa esecul proiectului Nabucco, ca “Romania isi va redefini politica energetica plecand de la propriile sale resurse si fara a astepta aprobarea nimanui”, potrivit Hotnews.ro.

“Fara a intra din detalii, optiunea e acum, fara niciun dubiu – Romania are obligatia sa accelereze procesele de evaluare si sa treaca la exploatarea gazelor de sist plus evaluare si sa treaca la exploatarea gazelor si a titeiului deja confirmate in Marea Neagra”, a mentionat seful statului, la Bruxelles, dupa ce a participat summitul european de vara.

Traian Basescu a spus ca si-a exprimat regretul, in fata sefilor de stat si de guvern europeni, ca un proiect “in care actionarii principali sunt doua companii din afara UE (…) a castigat in favoarea proiectului Nabucco, care era format exclusiv din state si companii ale UE”.

“Sigur ca Romania ar fi avut de castigat daca Nabucco se facea, eu nu sunt la varsta pubertatii sa cred afirmatia ca au castigat amandoi, ca din TAP vom face niste prelungiri … Am trecut de varsta pubertatii politice. Sunt vorbe de consolare dar Romania trebuie sa-si ia soarta strategiei energetice in maini“, a subliniat Basescu.

In opinia sa, este o “copilarie” sa afirmi ca Romania are acum interesul sa intre in proiectul rusesc South Strean, in conditiile in care obiectivul tarii este diversificarea surselor de aprovizionare.

Sursa: HotNews.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Traian Basescu, despre esecul Nabucco: Am informat Consiliul European ca Romania isi va redefini politica energetica fara a astepta aprobarea nimanui

  1. Mihai 28/06/2013 at 20:00

    Romania!? chiar TARA NIMANUI !? POPORUL I-A DECIZII,nu Presedintele de unul singur si acela Mafiot Mason Tradator (Neapreciat). Porcarica..cu Nabucco sau cum se cheama era doar un paravan..pentru darea drumului cat mai rapida a Gazelor de Sist..parvan al lor cica aduce profit si gaze s.a..Aduce reusita unor forte oculte MALEFICE SATANICE pentru distrugerea in masa a populatiei si a tuturor Resurselor..!!! POPOR ROMAN,EU..CE FACEM? O SA STAM PE INTERNET/FACEBOOK..S.A DOAR SA COMENTAM !? HAIDETI SA PRODUCEM NOI SCHIMBAREA IN NOI SI DUPA IN FIECARE SI SA LUAM INITIATIA..IESIM IN STRADA,PROTESTAM!,DAM TOTUL PE FATA!,REFUZAM SA MAI MUNCIM(SCLAVII LOR),PUR SI SIMPLU NU LE MAI FACE-TI PE PLAC! JOS GUVERNUL OCULT MAFIOT MASONIC TRADATOR REPTILIAN !!! HAIDETI NOI CA POPOR ROMAN,CERDINCIOS,TARA SPIRITUALA,TARA SFANTA,CU AJUTORUL BUNULUI DUMNEZEU SA SCHIMBAM SISTEM/SOCIETATEA/GUVERNUL/EUROPA/LUMEA !!! NU V-ATI SATURAT TOATA VIATA SA FITI CONSIDERATI NISTE CARPE BUNE DE SCLAVISM? SI DUPA CE NUMAI SUNT BUNE..SA DISPARETI REPEDE..(MAX 50 60 ANI..SA AI O BOALA,SAU ALTE CHESTII INVENTATE TOT DE EI SI SA MORI..).CAT ESTI BUN DE MUNCA SA TE FOLOSEASCA CAT NU..BAFTA..SA NUMAI “LE RESPIRI AERUL” AICI PE PAMANT DEGEABA. SCULAREA! TREZIREA! FIE CA ACUM SA LUAM INITIATIVA SI SA PRODUCEM O SCHIMBAREA..MACAR CU NOI..FIECARE FIRIMITRURA CONTEAZA PENTRU INTREG! DOAMNE AJUTA!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.