Traian Basescu, “fara Air Force 1”. Presedintele pleaca la Consiliul European cu o aeronava de linie.

Una dintre ultimele curse prezidentiale cu "Air Force 1" - Peru,

Foto-Peru, ianuarie 2013 – una dintre ultimele curse prezidentiale cu “Air Force One”

Preşedintele Traian Băsescu va pleca joi la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, cu o cursă de linie TAROM, a confirmat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, se arata intr-un articol publicat de cotodianul.ro. Până în prezent, preşedintele efectua deplasările în străinătate cu o aeronavă închiriată în regim charter de la TAROM, neexistând un avion prezidenţial la dispoziţia sa.

Recent, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, opina că una dintre măsurile de reducere a pierderilor de la compania TAROM ar putea fi vânzarea aeronavei Airbus A310 pe care o foloseşte preşedintele Traian Băsescu.

Cu ocazia reuniunii de la Bruxelles din 14-15 martie 2013, liderii UE vor încheia prima etapă a semestrului european 2013. Semestrul european presupune coordonarea politicilor economice, fiscale și de ocupare a forței de muncă ale statelor membre pe o perioadă de șase luni în fiecare an.

Consiliul European va evalua progresele generale înregistrate de statele membre în punerea în aplicare a recomandărilor din 2012 specifice adresate fiecărei țări și va evalua consilierea și îndrumarea strategice adresate statelor membre.

De asemenea, liderii vor oferi statelor membre orientări cu privire la programele de stabilitate și de convergență din 2013, precum și la implementarea „inițiativelor emblematice” ale strategiei „Europa 2020”, în special în ceea ce privește noile competențe și locuri de muncă, politicile industriale și de inovare, precum și agenda digitală.

Vor fi luate, de asemenea, în discuție relațiile cu partenerii strategici, fiind posibil să fie abordate chestiuni specifice de politică externă.

Mai multe detalii aici.

FOTO-caleaeuropeana.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *