Traian Băsescu i-a dat lui Barroso o ciornă cu explicații privind problema absorbției scăzute a fondurilor europene

Președintele Traian Băsescu a reiterat, în cadrul întrevederii cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cererea României ca banii din actualul exercițiu bugetar să poate fi cheltuiți în trei ani , față de doi cât sunt prevăzuți în prezent. Totodată, șeful statului i-a înmânat lui Barosso o ciornă cu explicații privind motivele pentru care România are o absorbție scăzută a fondurilor europene, potrivit EVZ.ro.

“Revenind la ultimul Consiliu, sincer vorbind vrem să facem pașii necesari pentru a obține trei ani pentru cheltuirea banilor din actualul exercițiu bugetar, pentru că este clar că România riscă să nu cheltuiască toți banii alocați de UE și avem o mulțime de explicații în acest sens”, a subliniat Băsescu, adăugând că îi poate explica, dacă este interesat.

“Dacă veți fi interesat, vă pot explica”, a spus Băsescu, potrivit Realitatea Tv.

“Sunt foarte interesat”, a replicat Barroso, care a primit de la șeful statului o foaie scrisă. “Aveţi aici o ciornă (non-paper)”, a spus Traian Băsescu.

“Pun ciorna (non-paper) în non-dosarul meu (non-file)”, a glumit Jose Manuel Barroso. “Să nu puneţi niciodată scrisorile semnate de mine în non-dosare”, a replicat și Băsescu în glumă.

Sursa: EVZ.ro 

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.