Traian Băsescu: Nu putem accepta ca unele state să folosească MCV ca un instrument de joc politic

traian basescuPreședintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, într-o conferință comună alături de președintele CE, Jose Manuel Barroso, că solicită statelor membre în UE să accepte intrarea României în spațiul Schengen întrucât îndeplinește condițiile din tratat.

„Aș vrea să subliniez un punct de vedere al României cu privire la MCV, dar și la raportul Comisiei legat coruopție. Din raportul MCV este evident că instituțiile din România reponsabile de lupta anticorupție au perfomanțe apreciate pozitiv de raportul MCV și mă refer aici la DNA, ICCJ, ANI, alte curți și CCR. Faptul că instituțiile statului român funcționează mă îndreptățește, ca președinte al României, să solicit statelor membre dreptul României prevăzut în tratat de a intra în spațiul Schengen atunci când îndeplinește condițiile”, a declarat Traian Băsescu, potrivit B1.ro.

„Avem un sentiment profund de frustrare. Raportul MCV a devenit mai mult un instrument de joc politic. Daca privim la rapoartele pe Schengen, România stă foarte bine, este deja în Schengen în mod practic. Ori aprecieri împotriva unei țări membre este deja un lucru care devine dificil de acceptat. Vrem să fim în Schengen, să continuăm procesul de integrare, de aceea ne pregătim și de intrarea în euro. Dar nu putem accepta ca unele state să folosească de MCV ca un instrument politic, să împiedice aderarea la Schengen”, a mai spus președintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.