Traian Băsescu: Olanda face un abuz fără limite faţă de un stat membru

Preşedintele Traian Basescu a tinut o conferinta de presa, la Bruxelles, dupa semnarea, la summit-ul Consiliului European, a Tratatului de guvernanta fiscala, in care a acuzat Olanda ca face “un abuz fara limite” prin faptul ca ne blocheaza aderarea la Schengen, informează site-ul de ştiri ziare.com.

Seful statului roman si-a reluat acuzatia ca portul olandez Rotterdam e principala poarta de intrare a drogurilor in Europa, nu Constanta sau Tulcea. El a remarcat insa ceea ce a numit “singurul aspect pozitiv” referitor la Olanda si aderarea la spatiul Schengen, adica faptul ca vom sti clar in septembrie 2012 daca intram sau nu.

Un alt subiect abordat a fost cel referitor la faptul ca Romania s-a opus acordarii statutului de candidat la UE pentru Serbia pana in momentul in care aceasta tara a semnat protocolul peminoritati. Basescu a numit incidentul “o mica problema cu prietenii sarbi”. El a adaugat, ironic, faptul ca protocolul pentru drepturile minoritatii romanesti din Serbia era convenit demult cu autoritatile de la Belgrad si ca le transmisese ca nu pot fi candidati UE fara acesta, dar ca sarbii “au uitat”.

Mai multe declaraţii ale preşedintelui puteţi citi aici.

Sursa articol: Ziare.com
Sursa foto:  theologhia.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *