Traian Băsescu: Românii au probat că-și doresc democrația. Principala mea misiune este reconcilierea societăţii

Odată întors la Cotroceni, Traian Băsescu îşi doreşte să recâştige încrederea partenerilor europeni, însă consideră că principala sa misiune este reconcilierea societăţii. Preşedintele s-a arătat dispus să colaboreze cu orice partid atât timp cât nu i se cere să compromită justiţia română.

Acest vot nu este o victorie a preşedintelui Traian Băsescu“, a declarat preşedintele suspendat în faţa sediului său de campanie, potrivit Adevarul.ro. Băsescu a spus că s-a aflat pentru prima oară într-o “competiţie electorală aparentă, în care votul n-a fost pentru mine o prioritate”.

“În zilele următoare sunt convins că vom vedea semnalele partenerilor noştri europeni. Vor fi semnale prin care vor saluta atitudinea românilor şi vor constata că românii au fost deasupra propriei lor clase politice”

Românii au probat că-şi doresc democraţia, românii au fost deasupra a ceea ce în 2010 li s-a întâmplat”

Băsescu a vorbit şi despre planurile sale odată ce se va întoarce la Cotroceni, spunând că decizia privind referendumul trebuie luată de Curtea Constituţională. “Va trebui să începem un efort de recâştigarea încrederii a partenerilor noştri europeni în România”, a subliniat preşedintele suspendat.

El s-a adresat şi liderilor USL cărora le-a transmis că au pierdut aproximativ 10% de la alegerile locale din 10 iunie.

Dacă se vor decide să respecte Constituţia, legile ţării şi nu-şi vor mai permite să lovească instituţiile statului de drept, în mine vor avea un partener. Mi-am dedicat opt ani de mandat pentru a consolida aceste instituţii… Ei le-au arătat dispreţ”, şi-a continuat Băsescu mesajul către USL.

“Victor Ponta trebuie să înţeleagă că un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezintă România. Trebuie să înţeleagă că victoriile prin înşelătorie nu pot fi obţinute în România. Trebuie să înţeleagă că a creşte continuu tensiunea şi separarea românilor cu sprijinul securistului Felix este un lucru rău pentru România”, a arătat Traian Băsescu.

Reconcilierea societăţii devine principala mea misiune. De problemele cu Fondul (n.r. – FMI), cu pensiile, cu salariile să se ocupe dl Victor Ponta, dacă ţine să mai rămână prim-ministru“, a mai spus preşedintele ales al României.

O altă prioritate pe care Traian Băsescu şi-a fixat-o este restabilirea credibilităţii României în UE şi în NATO. “Cele două mari familii – UE şi NATO – sunt familiile noastre. Valorile lor sunt şi valorile noastre”, a afirmat Băsescu.

“Voi fi conciliant până la un punct. Nimeni nu poate afecta securitatea naţională, nimeni nu poate face din mine un om cu care să negocieze justiţia. Dacă aceste două condiţii sunt respectate, sunt un bun partener pentru orice partid”, a avertizat preşedintele.

“Permiteţi-mi o menţiune despre cetăţenii români de etnie maghiară: Le-am înţeles semnalul şi nu-mi rămâne decât să le mulţumesc şi lor ca de altfel tuturor românilor”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a explicat de ce nu a participat la vot. “Decizia de a nu mă duce a avut două evaluări: una, pe parcursul zilei de astăzi am cerut electoratului să nu meargă la vot; a doua, nu vreau să legitimeze ceea ce ştiu că s-a făcut: umflarea voturilor la acest referendum”, a declarat Băsescu. “Nu vreau să legitimez un referendum în care un aventurier politic duce la vot fete în costume de baie. Nu vreau să legitimez un referendum în care dispreţul e atât de mare încât doamne şi domnişoare merg în bikini la vot”, a continuat acesta.

“Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijin! Voi sunteţi europeni!“, a conchis preşedintele suspendat.

Sursa articol: Adevarul.ro
Foto:  facebook.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.