Traian Basescu s-a intalnit cu sefii misiunilor diplomatice straine acreditate in Romania. Vezi aici principalele sale declaratii

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit astazi, 19 ianuarie, la Palatul Cotroceni, cu sefii misiunilor diplomatice straine acreditate in Romania. “2011 a fost un an dificil, in care crizele economica, financiara, umanitara si uneori politica au pus din nou la incercare guvernele si populatia lumii”, a declarat Traian Basescu la inceputul discursului sustinut in fata ambasadorilor, potrivit HotNews.ro.

O nouă lege a sănătăţii şi reorganizarea administrativă a ţării, dacă o vor permite condiţiile politice, sunt două dintre priorităţile pentru 2012, pe care preşedintele Traian Băsescu le-a prezentat astăzi ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti. A fost prima ieşire publică a şefului statului de la începutul protestelor de stradă, mentioneaza Gandul.info.

Cele mai importante declaraţii ale şefului statului:

 1.  În faţa propriei instabilităţi şi a celei externe, România a continuat reformele instituţionale.
 2.  Economia românească a evoluat peste aşteptările multora. Este de subliniat că în 2010 şi 2011, România s-a situat în topul ţărilor europene în domeniul investiţiior. Prioritatea acordată investiţiilor se menţine şi în bugetul de stat pentru 2012.
 3. Datoria publica e sub o treime din PIB, unul dintre cele mai reduse nivele din UE
 4. În ultimii 2 ani, s-au făcut paşi importanţi pentru reformă. Prioritatea pe linia reformelor se menţine în 2012. Voi continua să fiu un partener al guvernului. Va fi continuată reforma sănătăţii. Va fi definitivată noua lege a sănătăţii. Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă dacă vor permite condiţiile politice.
 5. România este adepta unei Uniuni tot mai integrate care să tindă spre Statele Unite ale Europei.
 6. România doreşte să contribuie la consolidarea Uniunii. Nu este suficientă doar îndeplinirea condiţiilor de la Maastricht. E nevoie ca instituţiile statului să fie competitive.
 7. Suntem surpinsi in ce priveste spatiul Schengen ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei e in continuare blocata, desi toate conditiile sunt indeplinite
 8. Libera circulatie trebuie sa ramana o politica aplicata echitabil tuturor cetatenilor UE
 9. Consideram nejustificate mentinerea restrictiilor in ce priveste piata muncii in noua state europene
 10. Romania va continua sa promoveze obiectivul de liberalizare totala a accesului romanilor pe piata europeana a fortei de munca
 11.  Politica uşilor deschise trebuie să rămână. După ce 2011 a marcat succesul Croaţiei, credem că 2012 este un an care poate să aducă evoluţii importante în eforturile altor ţări.
 12. Vom sprijini candidaturile la UE ale statelor din Balcanii de Vest.
Sursa articol: Gandul.info, HotNews.ro
Sursa foto: badpolitics.ro
Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Traian Basescu s-a intalnit cu sefii misiunilor diplomatice straine acreditate in Romania. Vezi aici principalele sale declaratii

 1. Ahiabu 05/02/2012 at 07:31

  @clau eu cred în marţieni, sau hai să le zicem atlfel: popoare mai avansate tehnologicCred cam în tot… mai ales în Moş Crăciun @Alinush unii sunt muuuult, mult prea încuiaţi. Cineva mi-a spus că cea mai rară calitate a oamenilor este aceea de a avea o minte deschisă. Cu fiecare zi încep să înţeleg din ce în ce mai mult ce a vrut să zică. Dumnezeu ne iubeşte, dar dacă nu-l slăvim, ne aruncă în focurile iad-ului. Să mi-o explice ei clar p-asta cum vine…!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *