Traian Băsescu: Statele europene să asume necesitatea de a integra prin educație comunitățile rome

Președintele Traian Băsescu a afirmat, joi, în cadrul unei întâlniri cu președintele Parlamentului elen, că principalul motiv al migrației este nivelul de trai, adăugând că statele europene trebuie să asume ”necesitatea de a integra comunitățile rome”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Evangelos-Vasileios Meimarakis basescuÎn cadrul întrevederii ce a avut loc la Palatul Cotroceni între Traian Băsescu și Evangelos-Vasileios Meimarakis, președintele Parlamentului Republicii Elene, președintele român a abordat subiectul migrației.

”Domnul președinte Traian Băsescu a declarat că România urmărește cu atenție evoluția situației din Grecia și că speră ca Guvernul grec să reușească în atingerea obiectivelor necesare redresării economice a țării. Șeful statului român a vorbit și despre faptul că România și Grecia trebuie să depună eforturi pentru racordarea la spațiul european a țărilor din Balcanii de Vest.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul migrației. Domnul președinte Traian Băsescu a afirmat că diferența în nivelul de trai este motorul principal al migrației iar statele europene trebuie să asume, în spiritul valorilor democratice și al drepturilor tuturor cetățenilor europeni la libera circulație, necesitatea de a integra, prin educație, comunitățile rome”, se arată în comunicat.

Totodată, Meimarakis “şi-a exprimat speranţa că Grecia şi România vor continua buna cooperare în vederea promovării intereselor regiunii noastre”.

Traian Băsescu a adăugat că România urmărește cu atenție evoluția situației din Grecia și că speră ca Guvernul grec să reușească în atingerea obiectivelor necesare redresării economice a țării. Șeful statului român a vorbit și despre faptul că România și Grecia trebuie să depună eforturi pentru racordarea la spațiul european a țărilor din Balcanii de Vest.

Sursa: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.