Traian Basescu: Turneul lui Ponta in Asia a fost catastrofal ca eficienta, a plecat fara mandat

basescu-presidency-roPresedintele Traian Basescu a declarat joi seara, la Digi24, ca turneul premierului Victor Ponta in Asia a fost “catastrofal din punct de vedere al imaginii si al eficientei”. Seful statului s-a aratat totodata nemultumit de faptul ca acesta a plecat fara mandat, desi “o vizita de presedinte sau premier se pregateste” inainte.

“Turneul catastrofal, din punct de vedere al imaginii si al eficientei, din Asia este un lucru care, pe buna dreptate, ar trebui sa ma supere. Catastrofal ca eficienta. Pai, te-ai dus in Azerbaidjan: “Nene Alyiev, am in traista un combinat. Vrei sa-l cumperi? Am venit cu el la pachet”. Te-ai dus in Kazahstan: “Domnu’ presedinte, eu am rezolvat problema cu Rompetrolul, nu mai platiti 580 de milioane, ci numai 200 de milioane”. Te duci in China: “Vrem sa ne faceti reactoare”. Cata minte trebuie sa-ti lipseasca sa nu intelegi ca avem tehnologii diferite?” a declarat preşedintele Băsescu.

“China utilizeaza uraniu imbogatit, iar Romania utilizeaza uraniu neimbogatit. (…) 20 de ani de acum inainte, daca am incepe azi, probabil am ajunge sa-l producem.” a explicat şeful statului.

Întrebat dacă Victor Ponta l-a consultat înainte de a pleca în turneu, Băsescu a răspuns: “Nu, a plecat fara mandat. Deci sunt lucruri care nu pot fi tolerate doar pentru ca avem un acord de cooperare institutionala. O vizita de prim-ministru sau de presedinte se pregateste.

Mai multe declaratii ale presedintelui, aici.

Sursa: HotNews.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.