Traian Băsescu: “Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, că “Ungaria este un focar de instabilitate”.

Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, Traian Băsescu a afirmat: “Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat”.

“Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor. România îşi va suma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a mai declarat Băsescu.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.