Crin Antonescu: Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu, propuşi pentru Transporturi. Ponta vede în Ramona Mănescu o variantă mai bună decât alte propuneri

Ramona Manescu-RAPPLÎn urma votului liberalilor din şedinţa BPC, s-a decis ca partidul să aibă două propuneri pentru portofoliul Transporturilor – Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu (foto).

Premierul urmează să decidă pe cine va nominaliza pentru acest portofoliu urmând ca, ulterior, decizia să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu, pentru numire.

“Am facut BPN o propunere cuprinzând două nume: Nini Săpunaru, propunere despre care s-a și discutat în presă, o propunere pe care am făcut-o, am menținut-o deoarece, si asta a fost și părerea unanimă a colegilor, atâta vreme cât considerăm că un om are datele necesare pentru a fi un candidat și ministru bun. Atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaște ceva concret care să poată fi imputat acestui om, nu vom ceda niciodata amenintarilor cu un soi de santaj mediatic in care unii s-au specializat. Am pastat propunerea Nini Sapunaru bazandu-ne pe eperienta politica a acestui om, pe experienta sa la nivelul administratie centrale. A a condus o institutie mare, importanta, complicata, intr-o perioada complicata, e un om care a facut acest lucru si si-a incetat mandatul acum aproape 13 ani, ani in care nu am vazut vreun demerse de natura legala impotriva a ce a facut, dar nici discutie serioasa la nivelul presei pe vreo acuzatie. A fost parlamentar 3 mandate, presedinte de organizate, a exercitat si exercita functii la nivelul Parlamentului”, a spus Crin Antonescu, citat de Realitatea.net.

“Am adaugat inca o varianta avand in vedere complexitatea, dificultatea si multiplele fatete de abordare si am adaugat inca o varianta in persoana doamnei Ramona Manescu. Este un europarlamentar binecunoscut, in PNL apreciat pentrut activitate. Are competente in zona unor tematici foarte importante: fonduri europene, politici regionale, experienta internationala, anvergura, care functie de modul in care gandim exercitiul in fruntea unui asemenea minister poate sa aiba”, a explicat președintele PNL, potrivit sursei citate, de ce au fost făcute două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor.

Premierul Victor Ponta consideră că o nominalizare a Ramonei Mănescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor reprezintă o variantă mai bună decât alte propuneri, la acest moment fiind aşteptată o decizie oficială a PNL, au declarat surse politice înainte de şedinţa liberalilor.

Nini Spunaru a fost pentru doi ani şef al Direcţiei Generale a Vămilor, iar acum este la al patrulea mandat de deputat şi conduce Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

Ramona Mănescu a intrat în politică în 1990 atunci când s-a înscris în partidul Național Liberal şi în prezenz este europarlamentar din 2007. În cadrul Parlamentului European este coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Ramona Mănescu fost expert parlamentar în Parlamentul României, ocupând funcția de consilier al vice-președintelui Comisiei de Apărare, Afaceri Interne și Securitate Națională din Camera Deputaților, Ovidiu-Virgil Drăgănescu.

Surse: Realitatea.net, ZiuaNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.