Turcia ameninţă că va sista exportul de energie electrică în Siria

Vicepremierul turc Bülent Arinç, purtător de cuvânt al guvernului de la Ankara, a anunţat luni că Turcia va decide în zilele următoare dacă va sista exportul de energie electrică în Siria ca represalii la doborârea de către armata siriană, vineri, a unui avion F-4 de recunoaştere al aviaţiei turce, transmite AFP, potrivit Adevarul.ro.

“Până în prezent am considerat că din motive umanitare este bine să furnizăm energie electrică Siriei, astfel încât viaţa de zi cu zi a populaţiei să nu fie afectată”, a declarat Arinç în cursul unei conferinţe de presă organizate la finalul unei şedinţe a cabinetului, relatează Agepres.

“Pentru moment, continuăm să livrăm, însă subiectul se află pe ordinea de zi a guvernului. Cred că într-o zi, două vom face o declaraţie ca să anunţăm dacă vom mai continua sau nu exportul de energie”, a adăugat el.

Siria a doborât “în mod intenţionat” avionul de vânătoare turc cu o rachetă, nu cu un tun de artilerie antiaeriană, cum susţine Damascul, a mai declarat vicepremierul.

“Nu există niciun dubiu că sirienii au atacat intenţionat avionul nostru în spaţiul aerian internaţional. Potrivit datelor pe care le avem, avionul a fost atins de o rachetă cu ghidare laser sau cu detecţie termică”, a declarat Arinç.

“Să ataci un avion în această manieră, fără un avertisment prealabil, este o acţiune ostilă la cel mai înalt nivel”, a menţionat Arinç, în timpul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia unui consiliu al miniştrilor, informează Mediafax.

Siria a doborât vineri un avion militar turc care, conform Damascului, ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian. Turcia susţine însă că aparatul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *