Turcia cumpără 100 de avioane de vânătoare

Turcia intenţionează să achiziţioneze 100 de avioane de vânătoare americane de tip F-35, dintre care două vor fi livrate în 2015, valoarea contractului fiind estimată la 16 miliarde de dolari, a declarat ministrul turc al Apărării, Ismet Yilmaz, citat joi de publicaţia Milliyet, relatează AFP.

“Turcia intenţionează să achiziţioneze 100 de avioane F-35, două fiind livrate în 2015”, a declarat ministrul în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în Parlament, conform Milliyet, citat de Gandul.info.

Este o premieră faptul că un responsabil turc anunţă costul proiectului pe care Turcia îl va suporta. Ministrul a mai menţionat şi că va reconsidera numărul aparatelor de zbor pe care ţara sa le va cumpăra.

Pentagonul a confirmat recent că preţul de cumpărare al avionului va creşte din cauza întârzierilor şi a numărului de comenzi mai puţin importante venite din partea ţărilor aliate.

F-35 este cel mai costisitor program de înarmare al Pentagonului, selectat de către Statele Unite şi alte opt ţări: Marea Britanie, Italia, Olanda, Turcia, Canada, Australia, Danemarca şi Norvegia. Şi Israelul a selectat acest program.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto: ryiando.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *