Turiştii români, cei mai cheltuitori. O treime din ei aleg hoteluri de 4 sau 4 stele

Românii sunt printre cei mai cheltuitori turişti în străinătate, le place să meargă la taverne, chiar dacă au cumpărat un pachet de tip all inclusive, optează într-o proporţie mai mare decât alţi turişti pentru hoteluri de 4-5 stele şi sunt mai tineri decât media de vârstă a celorlaţi vizitatori străini, scrie Gandul in editia electronică.

Pe scurt, aşa arată portretul turistului român în străinătate, în opinia reprezentanţilor oficiilor naţionale de turism din străinătate prezente în România. În prezent doar patru state au în România reprezentanţe ale birourilor naţionale de turism: Austria, Grecia, Ungaria şi Thailanda.

Românii sunt printre cei mai cheltuitori turişti străini din Grecia, depăşindu-i de exemplu pe germani, englezi şi olandezi. De exemplu, un englez cheltuie pe zi 5-10 euro, în timp ce un român scoate din buzunare 80-100 de euro pe zi, în afară de cheltuielile cu pachetul de servicii turistice”, a declarat pentru gândul Roxana Birău, asistent manager în cadrul Biroului din România al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

Birău spune că, de obicei, un român care a plătit 600 de euro pe un pachet turistic în Grecia, mai cheltuie în sejur încă 600 de euro.

Şi când merg în vacanţe în Austria, românii cheltuie cei mai mulţi bani, comparativ cu polonezii, ungurii şi cehii, reiese din datele furnizate gândul de Oficiul Naţional de Turism al Austriei (ONTA).

Un alt motiv pentru care străinii încearcă să atragă turiştii români ţine de faptul că aceştia optează în mai mare proporţie decât alţi turişti să se cazeze la hoteluri de lux. Astfel, o treime dintre români optează, atunci când merg în Austria, pentru hoteluri de 4-5 stele, în timp ce doar 21,7% din turiştii unguri aleg să stea la un hotel de 4-5 stele, conform statisticilor austriece. Doar 19,6% dintre turiştii polonezii înnoptează la un hotel de lux, un procentaj asemănător -19,3% – înregistrându-se şi în cazul turiştilor cehi.

Pe de altă parte, ceea ce îi deosebeşte pe turiştii din România de ceilalţi turişti străini din Austria este că sunt mai tineri. Vara, media de vârstă a românilor ce călătoresc în Austria este de 44 de ani – faţă de media de 43,5 ani a celorlalţi turişti -, iar conaţionalii noştri care îşi fac vacanţele de iarnă la schi în Austria au o medie de vârstă de 40 de ani, faţă de 43,5 ani, cât este media celorlalţi turişti.

Mai multe informaţii aici.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto: infoturism.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *