Tusk, premierul polonez: „Polonia şi România sunt interesate de promovarea gazului de şist şi diversificarea sursei energetice“

Ponta Tusk gov.roPolonia şi România sunt interesate de promovarea gazului de şist şi diversificarea resurselor de energie, având idei comune referitoare la politica mediului şi cea energetică, a declarat prim-ministrul polonez Donald Tusk, la finalul discuţiei cu premierul Victor Ponta, aflat în vizită în Polonia, transmite Mediafax.

“Avem idei comune referitoare la politica mediului, politica energetică. Importantă este ideea uniformă, identică, în ceea ce priveşte gazul de şist. Şi România, şi Polonia sunt interesate de promovarea celor întreprinse pentru gazul de şist şi diversificarea resurselor”, a spus Tusk, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, împreună cu Ponta.

La rândul său, premierul Victor Ponta a arătat că noi surse de energie presupune independenţă şi securitate energetică.

“La politicile energetice, pentru România, ca şi pentru Polonia, este esenţială coordonarea noastră la nivelul politicilor europene. Am făcut acest lucru natural chiar în cadrul Consiliului European. Noi surse de energie pentru Polonia, pentru România, pentru Europa înseamnă un obiectiv strategic, înseamnă independenţă pentru ţările noastre, independenţă şi securitate energetică, lucruri esenţiale pentru dezvoltarea în continuare a celor două ţări”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *