Ucraina si Moldova, mai aproape de calatorii fara viza in UE

EU FlagCalatoria in UE ar putea deveni mai usoara pentru oamenii din Ucraina si Moldova, dupa ce eurodeputatii au aprobat documentul privind continuarea procesului de simplificare a regimului de vize.  Cetatenii UE sunt deja exceptati de la obligativitatea vizelor atunci cand calatoresc in aceste tari.

De cerintele simplificate in Moldova vor beneficia soferii de autobuze si camioane, jurnalisti, rude apropiate de cetateni americani si participantii la programe oficiale de cooperare transfrontaliera.

Marian Jean Marinescu, europarlamentar PPE, responsabil pentru conducerea schimbarilor la acordul cu Moldova prin PE, a declarat ca acest fapt incurajeaza tara sa realizeze reforme in ce priveste libertate, securitatea si justitia si crearea unei noi oprtunitati pentru investitii UE , cat si o deschidere pentru piata fortei de munca.

Marinescu a adaugat ca procesul de liberalizare a regimului de vize nu ar facilita traficul de fiinte umane: “ Autoritatile din Moldova au facut eforturi importante pentru reducerea traficului de fiinte umane, dar acestea trebuie sa isi continue eforturile in identificarea si sprijinirea victimelor.”

Detalii aici.

Sursa: europarl.europa.eu
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.