UDMR cere de la FMI majorarea salariilor şi pensiilor

Laszlo BorbelyLiderii şi miniştrii UDMR s-au întâlnit astăzi, la Guvern, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), urmând ca, joi, misiunea FMI condusă de Franks, să aibă o întâlnire cu şeful Executivului. În cadrul întâlnirii de astăzi, UDMR va solicita FMI atât majorări de salarii şi pensii, cât şi neaplicarea noii legi a sănătăţii, în acest an, informeaza Adevarul.ro.

La şedinţa de miercuri, UDMR a discutat cu FMI atât problema absorbţiei fondurilor europene, cât şi majorarea pensiilor şi salariilor. O altă problemă discutată în şedinţă a fost aceea a proiectului de lege privin sănătatea, UDMR solicitând ca proiectul să rămână în dezbatere, anul acesta, fiind an electoral.

Adevarul.ro prezintă fragmente din declaraţia ministrului Mediului, Laszlo Borbely, după încheierea şedinţei:

„Am discutat cu FMI problemele care ţin de absorbţia fondurilor europene. Suntem angajaţi de a absorbi o sumă mult mai mare în acest an”.

„Am cerut să avem discuţii în continuare, astfel încât procedurile care trebuie finalizate pentru a se ridica aceste restricţii de 10-25% la plăţi. Şi să facem toate demersurile pentru a grăbi absorbţia fondurilor europene”.

„O zonă care e tot atât de sensibilă, pe care nu o puteam ocoli, este problema salariilor şi pensiilor. Am cerut ca, în urma unei analize, la sfârşitul primului trimestru, să avem posibilitatea măririi salariilor şi pensiilor în luna aprilie, cel târziu mai.”

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa foto: stopco2.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *