UE a stabilit cum vor fi distribuite pierderile creditorilor privaţi ai unei bănci aflate în colaps

EU FlagMiniştrii Finanţelor din statele Uniunii Europene au adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, un proiect de directivă europeană privind gestionarea băncilor ajunse în pragul insolvenţei, care include procedura de bail-in, cu taxarea depozitelor negarantate, utilizată în cazul Bank of Cyprus, potrivit Mediafax.

Miniştrii Finanţelor din statele Uniunii Europene au adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, un proiect de directivă europeană privind gestionarea băncilor ajunse în pragul insolvenţei, care include procedura de bail-in, cu taxarea depozitelor negarantate, utilizată în cazul Bank of Cyprus.

După şapte ore de negocieri la Bruxelles care s-au încheiat în jurul orei 1:30 (2:30 ora României), consiliul miniştrilor de Finanţe din UE a stabilit mecanismul prin care vor fi distribuite pierderile în rândul creditorilor privaţi ai unei bănci aflate în colaps şi cadrul de reglementare pentru un eventual sprijin din bani publici, transmite Bloomberg.

De asemenea, acordul descrie modalitatea în care pot interveni guvernele naţionale în sprijinul băncilor şi stabileşte rolul Mecanismului European de Stabilitate, fondul de urgenţă de 500 miliarde euro creat de zona euro.

Discuţiile din Parlamentul European privind proiectul de directivă vor începe în viitorul apropiat.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.