Schaeuble: Acordul acordat Greciei va fi mai mic decât precedentele. Nu vreau să mi se reproşeze după alegeri că nu am spus adevărul înainte

Wolfgang-SchaeubleCel de al treilea program de ajutor destinat Greciei va fi ‘mult mai mic’ decât precedentele două, afirmă ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt, preluat de AFP si citat de Capital.ro.

Anticipăm că va fi nevoie de ajutoare suplimentare, cu condiţia ca Guvernul de la Atena să-şi îndeplinească angajamentele şi în ideea că va fi vorba de sume mult mai mici decât cele acordate până acum’, a declarat Schaeuble.

‘Dispunem de fondul de salvare MES şi acesta este departe de a fi epuizat’, a spus Schaeuble referitor la sursa banilor, adaugand ca aceasta nu a fost stabilita inca.

Schaeuble a oferit o explicaţie pentru ieşirea sa foarte directă, care a provocat valuri în condiţiile în care Germania este în plină campanie electorală pentru alegerile legislative. ‘Nu vreau să mi se reproşeze după alegeri că nu am spus adevărul înainte’, subliniază Schaeuble. ‘De aceea sunt mulţumit că în prezent opinia publică a înţeles bine ceea ce spun şi am spus încă din 2012: va trebui ca anul viitor să analizăm noi măsuri pentru Grecia’, a adăugat Schaeuble.

Sursa: Capital.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.