Testeaza-te sa vezi daca esti bun de UE

testVreti un job la Uniunea Europeana? Înainte de a va înscrie la un concurs, puteti rezolva unul dintre testele de proba publicate pe site-ul Oficiului European pentru Selectia Personalului (EPSO).

Intrati pe http://europa.eu/epso/discover/prepa_test/sample_test/index_en.htm

De asemenea, noul site EPSO DeutschEnglishfrançais contine formulare de înscriere simplificate si va ofera servicii de consiliere on-line. Pentru prima data, puteti consulta anunturile de concurs în cele 23 de limbi oficiale ale UE.Restructurarea site-ului este primul pas catre ameliorarea procedurii de selectie a personalului UE. Prin schimbarea metodelor, EPSO spera sa accelereze procedura de înscriere si selectie si sa recruteze candidatii cei mai competenti si experimentati.

În fiecare an, zeci de mii de persoane candideaza la diverse functii din administratia europeana, printre care cele de interpreti, traducatori, avocati, secretare si administratori. În prezent, procedura este usor descurajanta – începe cu o serie de teste si poate dura între 1 si 2 ani. Din acest motiv, candidatii se pot simti nemotivati, iar institutiile UE se afla în dezavantaj în calitatea lor de angajatori.

„Recunoastem ca exista o competitie strânsa pentru a-i selecta pe cei mai buni, asa încât suntem hotarâti sa acceleram, sa simplificam si sa dirijam mai bine eforturile menite sa atraga viitorii candidati”, explica directorul EPSO, David Bearfield.

Structura testelor de selectie este în prezent în curs de modificare. Începând din 2010, candidatii nu vor mai trebui sa memoreze o cantitate mare de date si cifre referitoare la istoria UE. Ceea ce va conta mai mult va fi sa îsi poata demonstra si pune în practica propriile competente profesionale. Calendarul competitiilor va fi, de asemenea, modificat si scurtat, astfel încât acestea sa se desfasoare în cicluri anuale si sa nu dureze mai mult de 5-9 luni.

Oportunitati de cariera în institutiile europene

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Testeaza-te sa vezi daca esti bun de UE

  1. Radu Cristina 07/07/2009 at 11:14

    Vreau job la Uniunea Europeana

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *