Angela Merkel şi Li Keqiang vor să rezolve conflictului comercial China-UE

Angela-MerkelCancelarul german, Angela Merkel, şi premierul chinez, Li Keqiang, au pledat duminică la Berlin pentru dialog în rezolvarea conflictului comercial dintre China şi Europa, respingând cu fermitate ideea unei confruntări sau a măsurilor protecţioniste, notează Adevarul.ro.

Amintind conflictul dintre Uniunea Europeană şi China legat de panourile solare sau echipamentele de telecomunicaţii, Angela Merkel a declarat, în cursul unei conferinţe de presă comune, desfăşurată duminică seară, că Germania şi China resping „protecţionismul“, informează France Presse.

Şefa cabinetului de la Berlin a dat asigurări că „va face totul pentru a găsi o soluţie şi a nu cădea într-un fel de confruntare care se termină în ele din urmă cu introducerea de taxe vamale reciproce“.

Premierul chinez, a vorbit la rândul său despre dezacordul cu decizia Uniunii Europene de a introduce pe viitor o taxă asupra panourilor solare importate din China pentru a proteja firmele europene din acest domeniu ameninţate cu dispariţia. Li Keqiang a apreciat că o asemenea măsură „nu doar va pune în pericol locuri de muncă în China, ci va ameninţa dezvoltarea acestei ramuri în Europa şi vă dăuna interesului companiilor şi consumatorilor europeni“.

Sursa: Adevarul.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.