UE ar putea intra in incapacitate de plata pana la jumatatea lui noiembrie

martin schulzLa scurt timp dupa ce Statele Unite au reusit sa evite intrarea in incapacitate de plata, problemele s-a mutat mai aproape de noi. Astfel, Comisia Europeana are nevoie de fonduri suplimentare, pentru a nu ramane fara bani in urmatoarea luna, dupa cum a avertizat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz (Foto).

In timpul inaugurarii celei de-a doua sedinte plenare din octombrie, organizata luni, el a precizat ca a primit un apel de la presedintele Comisiei,Jose Manuel Barroso, care i-a comunicat ca institutia pe care o conduce ar putea intra in incapacitate de plata la jumatatea lui noiembrie.

Singura solutie vazuta de liderul CE este suplimentarea bugetului cu 2,7 miliarde de euro pentru 2013, informeaza BBC,  potrivit Ziare.com.

Schulz a precizat ca a cerut pentru marti o reuniune de urgenta a comisiei de bugete, pentru a examina fondul problemei, afirmand ca, in cazul in care Consiliul (care reprezinta cele 28 de state membre ale UE) va adresa o cerere, un vot va putea fi organizat joi.

Sursa: Ziare.com
Foto: europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *