UE cere suplimentarea rapidă a resurselor FMI, pentru combaterea crizei

Miniştrii europeni de Finanţe au cerut o decizie promptă în privinţa suplimentării resurselor FMI pentru combaterea crizei, după ce vineri au convenit să crească cu 200 de miliarde de euro fondul de urgenţă al zonei euro destinat statelor cu probleme de finanţare, informează agenţia Mediafax.

După două zile de discuţii asupra măsurilor anticriză, miniştrii de Finanţe din cele 27 de state membre şi guvernatorii de bănci centrale au afirmat că, în pofida semnelor de stabilitate şi reducere a tensiunilor pe pieţele financiare, nu trebuie să apară o stare de relaxare, potrivit Wall Street Journal.

Ministrul danez al Economiei, Margrethe Vestager, care a găzduit reuniunea, a declarat că este crucială ajungerea la un acord pentru majorarea resurselor FMI.

Ministrul suedez de Finanţe, Anders Borg, a cerut, de asemenea, un acord de suplimentare a resurselor FMI la întâlnirea din această lună a ţărilor G20, FMI şi Băncii Mondiale.

“Trebuie să vedem o întărire a resurselor FMI. Vor exista multe dezbateri, dar trebuie să existe o decizie la reuniunea anuală G20 şi FMI. Înregistrăm o stabilizare a crizei, iar un mecanism de sprijin mai puternic ar avea un efect pozitiv”, a spus el.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: dailymoneysaving.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *