Dupa viralele FB “WHY DON’T YOU COME OVER” SI “NOT OK FOR THE UK”, UE da zece mii de euro pentru castigatorii concursului MIGRANTI IN EUROPA. Studentii romani din UK pot participa si ei, prin Universitatile la care invata

migratieDupa lansarea a doua campanii de raspuns la cea initiata impotriva migrantilor romani si bulgari in UK,  “WHY DON’T YOU COME OVER” SI “NOT OK FOR THE UK”, Comisia Europeana are si ea ceva de spus. Lansand un concurs pentru studenti, dotat cu premii de zece mii de euro. Caleaeuropeana.ro va prezinta detaliile organizarii concursului, potrivit datelor furnizate de CE:

Care este rolul și locul migranților în Europa? Comisia îi invită pe studenții de la facultățile de artă, grafică și comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și din Croația să reflecte asupra contribuției pe care o au migranții în societățile europene.

Concursul organizat la nivelul întregii UE îi provoacă pe studenți să elaboreze lucrări de artă prin care să își exprime opiniile cu privire la acest subiect și care să reflecte rolul pe care migranții îl au în viața noastră. Pentru a stimula o dezbatere constructivă și a reflecta asupra situației migranților în Europa, Comisia le oferă noilor talente ale Europei posibilitatea de a-și expune prin artă punctul de vedere.

Studentii romani din UK se pot inscrie, prin universitatile la care invata, la urmatoarele coordonate:

United Kingdom

CIVINET
(Ieva Uzule)
10A Back West Avenue
Gosforth, Newcastle upon Tyne, NE3 4ES
UNITED KINGDOM
Tel: 0191 447 29 29
E-mail: uk@migrantsineurope.eu

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII.

 

CINE SE POATE INSCRIE

La concurs pot participa toți studenţii cu vârsta de peste 18 ani care sunt înscriși la o instituție de învățământ superior din domeniul artei, graficii sau comunicării din orice țară UE și din Croația. Facultățile trebuie să prezinte lucrările până la 21 iunie 2013, la următoarele categorii: PosterFotografie și Video.Fiecare facultate poate prezenta una sau mai multe lucrări de artă, în una sau mai multe categorii. Lucrările vor fi evaluate la nivel național, iar cele mai bune dintre acestea (maximum 10 lucrări pentru fiecare țară) vor fi transmise unui juriu european care îi va selecta pe cei 30 de finaliști și va decide câștigătorul european pentru fiecare categorie. Din acest juriu vor face parte profesioniști din domeniul comunicării, artei și mass-mediei, precum și persoane din rândul comunităților de migranți.

Cei 30 de finaliști europeni vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor, care va fi organizată la Bruxelles și la care se preconizează că va participa doamna Cecilia Malmström, comisarul european pentru afaceri interne. Se va acorda un premiu special al publicului, pe baza unui vot public exprimat pe site-ul de internet menționat mai jos.

Fiecare dintre facultățile ai căror studenți vor câștiga locul I la cele trei categorii și premiul publicului va fi recompensată cu 10 000 EUR, care să fie folosiți în scopuri educaționale.

Informații complete privind termenii și condițiile concursului pot fi găsite pe site-ul internet dedicat acestuia: www.migrantsineurope.eu/

IN UE LOCUIESC 20 DE MILIOANE DE MIGRANTI, CAT POPULATIA ROMANIEI

În 2011, an în care populația lumii a depășit cifra de șapte miliarde, în UE locuiau 20,2 milioane de resortisanți ai țărilor terțe. Această cifră reprezintă aproximativ 4% din populația totală a UE (care este de 502,5 milioane locuitori) și 9,4% din cele 214 milioane de migranți care se estimează că există în întreaga lume. Prin comparație, în Canada trăiesc aproximativ 3,4% din numărul mondial total de migranți (7,2 milioane, reprezentând 21,3% din populația națională), în timp ce în SUA trăiesc aproximativ 20% din numărul mondial total de migranți (42,8 milioane, reprezentând 13,5% din populația națională).
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.