25,3 milioane de copii din UE sunt in risc de saracie. Organizatiile pentru drepturile omului discuta cu presedintia irlandeza modalitati de combatere a saraciei in randul copiilor

children playing in the parkOrganizatiile ce lupta pentru drepturile omului se intalnesc la Dublin cu presedintia iralndeza pentru a compune strategiile de urmat pentru a avansa in lupta impotriva saraciei in randul copiilor din UE.

Unul din patru copii este in risc de saracie, sau deja se confrunta cu aceasta, ceea ce  inseamna 25,3 milioane de copii. In urma crizei economice si a masurilor de austeritate nivelul de saracie a escaladat de-a lungul continentului, in special in randul copiilor. O recomandare recenta a Comisiei Europene cerea guvernelor UE sa “investeasca in copii pentru a rupe ciclul  dezavantajelor”.

“Prin protejarea copiilor de saracie si prin promovarea bunastarii acestora, o societate poate rupe acest ciclu al dezavantajelor. Angajamentul acesta catre copii si egalitate este si mai important in vremuri de criza” a spus Philippe Cori (director, Biroul UE –UNICEF, Bruxelles).

Jana Hainsworth, secretar general al Eurochild a subliniat faptul ca “indeamna statele member UE sa actioneze acum, Rata saraciei in randul copiilor au ajuns pana la 40% in anumite tari UE, iar milioane de copii si familii se chinuie sa se intretina”.

Astazi, Eurochild, EAPN (Reteaua Europeana impotriva Saraciei) si UNICEF, sub patronajul  presedintiei iralndeze a UE, organizeaza o masa rotunda intitulata “luarea de masuri pentru combnaterea saraciei in randul copiilor si promovarea bunastarii copiilor” pentru a discuta si compune strategia de punere in aplicare a recomandarilor Comisiei Europene la nivelul statelor membre.

Sursa: EAPN

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.