Doua filme premiate la Oscar, finantate prin programul MEDIA al UE

Două dintre filmele câștigătoare ale premiilor OSCAR, ediția a 85-a, ”Amour” și ”Searching for Sugar Man”, au primit finanțare europeană prin programul MEDIA al Comisiei Europene, potrivit informațiilor furnizate de Comisia Europeană, preluate de caleaeuropeana.ro.

Oscar_statuetteRegizorul austriac Michael Haneke a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin:”Amour”, un lungmetraj artistic ce urmărește viața unui cuplu în vârstă pe măsură ce se apropie de sfârșitul vieții lor, filmul primind din partea UE 1 mil euro finanțare.

”Searching for Sugar Man”, povestea reală a chitaristului Sixto Rodriguez care a dispărut în obscuritate în anii ’70 doar pentru a fi re-redescoperit lucrând ca muncitor, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film documentar și a fost finanțat de Comisia Europeană cu 20000 euro.

Cei doi câștigători au fost printre cele șase filme nominalizate și sprijinite de programul MEDIA pentru cinema, care au primit 2 mil euro finanțare UE până în prezent.

Nu este pentru prima dată când filmele sprijinite de Comisia Europeană primesc recunoaștere internațională. Marele castigator la editia de anul trecut a Galei Premiilor Oscar – filmul ”The King’s Speech” – a beneficiat de o finanțare de 562.000 euro prin programul MEDIA al Comisiei Europene. Productia daneza – “In A Better World” – care a primit Oscarul pentru cel mai bun film vorbit in alta limba decat engleza, a primit prin acelasi program 540.000 de euro.

Detalii despre programul MEDIA, disponibile aici.

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *